Hårolie behandling er kendt af tusindvis af kvinder over hele verden. Hver og en af dem indrømmer at hår oliering giver spektakulære effekter. Hvis du vil have at dit hår skal være sundere, smukkere og stærkere, så prøv en hårolie. Du behøver ikke at gå til en hårsalon. Du kan udføre hår oliering derhjemme. Alt hvad du skal gøre er at udvælge passende produkter.

Hvad er hår oliering?

Hår oliering er en ekstremt populær hårplejebehandling. Det er også en metode til pleje af hovedbunden. Den gør dit hår blødere, tæmmet, resistent over for kemisk og mekaniske skader, sundere og smukkere. Du bliver selvfølgelig nødt til at vente på de endelige resultater – selv den bedste hårolie vil ikke levere tilfredsstillende effekter så hurtigt som du ville ønske.

Alle kan lave en oliebehandling. Det er ligemeget om du er en ung pige eller en moden kvinde; uanset om dit hår er langt eller kort, naturligt eller farvet. Uanset hvad, er denne slags behandling især anbefalet for skadet, glansløst og tørt hår med spaltede spidser, der falder ud. Det vil helt sikkert give spektakulære effekter!

Hvordan udfører man hår oliering for at få håret smukt og sundt?

Hår oliering er ikke en kompliceret behandling. Du påfører ganske simpelt en olie til håret og/eller hovedbunden. Behandling med olie i tørt hår er den hurtigste og mest simple metode. Du påfører olien en time før vask. Hvis du vil, kan du sætte en badehætte og en varm hat på for bedre og hurtigere virkning. Du bestemmer hvor længe du vil lade olien sidde i. Derefter vasker du dit hår med shampoo. Du bør udføre hår oliering mindst en gang om ugen for at opnå effekter.

For at være ærlig, skal du beslutte hvor ofte du udfører hår oliering: en gang om ugen eller efter et par dage. Du skal muligvis kun behandle håret hver tredje uge. Det samme gælder for hvor lang tid du beslutter dig for at lade olien sidde i. 30 minutter som minimum, mens hele natten som maksimum. Yderligere kan du vælge hvor du påfører olien – kun til hovedbunden eller måske til længderne. Måske vil oliering af hårspidserne være nok for dig. Husk ikke at brug for meget af olien. Hvorfor? Du kan forstyrre funktionen af talgkirtlerne og gøre håret og hovedbunden fedtet.

Hvilken olie vil virke for dit hår?

Du bør vælge olier der matcher dit hårs porøsitet. Mættede olier og smør-produkter vil være ideelle for hår med lav porøsitet. Monoumættede olier arbejder godt for hår med medium porøsitet. Polyumættede olier vil nære hår med høj porøsitet.

Du kan også gøre brug af olie-blandinger og endda madolier. Hvad kan der gøres hvis den valgte olie ikke bringer nogen effekter? Du har måske ikke brugt den længe nok. Giv det en ny chance. Du vil snart se fantastiske effekter. Hvis du ikke kan se nogen forbedringer, så skift olien. Den du bruger kan vise sig at virke bedre for hår med en anden porøsitet.

Udfør ikke hår oliering før du skal farve hår!

Du må ikke udføre hår oliering før du får dit hår farvet. Hvorfor? På grund af den tykke formel og ingredienserne der er inkluderet i olien, vil hårets lag af kuticula lukkes og derfor vil håret ikke absorbere pigmentet. Yderligere kan du risikere at få en anden farve end den der præsenteres på farvens emballage. Afblegning kan medføre de samme negative effekter. Husk på at hvis du bruger olie på dit hår, bør du give det ordentlig pleje: stop med at bruge produkter med silikoner og brug balsam efter hårvask.

Hvilke olier er de bedste til hår oliering?

Der er masser af dem. De har forskellige mængder af essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Vælg dem der er mindst behandlet. De bedste olier er koldpressede, uraffinerede og beriget med ekstra ingredienser, inklusiv: solfilter, keratin og fugtende substanser. Tjek hvilke olier der er ideelle for dig.

ARGANOLIE – tilføjer blødhed, bekæmper lidelser i hovedbunden, genopbygger spaltede spidser. Den indeholder antioxidanter, inklusiv vitamin E der reducerer frie radikaler, forhindrer for tidlige grå hår og stopper hårtab. Det er kendt som Marokkos flydende guld. Hvorfor? Det har en gylden farve og bliver udvundet af træer der vokser i de nordlige dele af Afrika.

KOKOSOLIE – en af de solide olier. Du skal gnubbe det mellem hænderne så det ændrer sig til flydende form. Det er anbefalet for skadet, tørt og glansløst hår. Det styrker hårsækkene, hjælper med at bekæmpe skæl, definerer krøller og skærmer mod solen.

CASTOROLIE – har en meget tæt tekstur. Det er en af de få olier der stimulerer hårvækst og forbedrer tilstanden hos øjenbryn og øjenvipper. Hvis du er bland, bør du vide at castorolie kan gøre hårstråenes farve mørkere. Husk at denne olie bør påføres hovedbunden.

SØD MANDELOLIE – indeholder masser af vitaminer og mineraler. Det har reparerende, fugtende og styrkende egenskaber. Det virker for farvebehandlet hår såvel som hår med medium og høj porøsitet.